چکیده
یکی ازعناصر اصلی دربرنامه درسی و طراحی آموزشی موضوع روشهای یاد دهی- یاد گیری است. اگر روشهای تدریس و فعا لیت های مکمل مورد استفاده، به خوبی انتخاب و اجرا شوند، بدون شک خلاقیت دانش آموزان نیز مجال پرورش پیدا میکند. اما انتخاب روشهای تدریس اغلب تحت الشعاع خواست و تواناییهای معلمین قرار میگیرد. بسیاری از معلمین متأسفانه آموزش را تکثیر دانش میدانند و به خلاقیت اهمیت نمیدهند و به دانش آموزی که محفوظاتش خوب باشد، توجه بیشتری میکنند و خود را تنها فرمانده کلاس میدانند اما در این میان معلمین آگاهی نیز هستند که فرا گیرندگان را افرادی صاحب فکر میدانند و برای بروز خلاقیت آموزش میدهند و از کلیه امکانات وابزارها برای آسانترکردن یاد گیری کمک میگیرند 0
انگیزه یکی دیگر از عناصراصلی در فرایند یادگیری به شمارمی رود. معلم به عنوان رکن آموزش میتواند برای ایجاد انگیزه از راهکارها و برنامههای متنوعی بهره ببرد و فراگیران خودرا بسوی هدفهای مطلوب آموزش رهنمون سازد.
امروزه به روشهای فعال تدریس که دستاوردهای مفیدی در یادگیری میباشند تاکید بیشتری میشود و کسی که در موقعیت تعلیم وآموزش قرار میگیرد باید به این نکته مهم توجه کند. بیش از این که گفتارهای اودر مخاطب تاثیرداشته باشد، رفتارومنش او مؤثر است. درسیره پیامبر (ص) به چه عاملی مردم جذب میشدند؟ در قرآن آمده است:
اگر تو تندخوبودی مردم از اطراف تو پراکنده میشدند معلم بایدجذاب باشدکه یکی از عوامل جذابیت نرم خویی است یکی ازنکاتی که معلمان باید توجه کنند ویژگیهای شخصیتی است. انضباط ونظم عمومی باعث علاقه دانش اموزان به درس میشود. توجه به ویژگیهای شخصیتی دانش اموزخیلی مهم است که باید به ان پی برد. ارتباط دادن مسائل آموزشی به زندگی دانش آموز ازنکات قابل توجه درمسیر معلمی است این آموزش باید طوری صورت گیرد که اومتوجه شوداین تعالیم درزندگی اوبه کار می اید این باعث علاقه او به درس خواهد شد.
مقدمه
توصیف وضعیت موجود
بیوگرافی
اینجانب .............، دبیر حرفه و فن، مدت .............. است که با عناوین دبیر و معاون در آموزش و پرورش خدمت کردهام. مدرسه تثبیتی من در سال ............، آموزشگاه ............. شهرستان .................... میباشد.
چگونگی انتخاب مسئله
از بچهها سؤال کردم چرا کتاب حرفه را دوست ندارید. هیچ علاقه وحرکتی جهت پیشبرد اهداف این کتاب در شمانمی بینم تقریباً تمام آنها جزبه تعداد محدودی معتقدبودند باوجود 12 نمره عملی چه نیازی است این کتاب را بخوانیم، اگر این کتاب هدفی داشت مطمئناً 12 نمره آن را به کارعملی اختصاص نمیدادند. پس شماهم مانند دیگران یک فعالیت عملی به مابدهید تادرست کنیم و 12 نمره را بگیریم و خودتان را خسته نکنید. این نوع فکر در دانش اموزان و دانش آموز مورد نظربرایم بسیار ناراحت کننده بود این اندیشه ذهن مرا به خود مشغول کرد که چگونه میتوانم انگیزه یادگیری را در وی به درس حرفه وفن افزایش دهم و دانش آموز ودانش آموزانی پرشور ونشاط داشته باشم ووضعیت کسالت بار موجود را بهبودبخشم و وی را به این باور برسانم که حرفه وفن جزیی از زندگی آنهاست وباید برای بهتر زیستن آن را آموخت
اقدام پژوهی ترغیب دانش آموزان به یادگیری درس حرفه و فن
اقدام پژوهی ترغیب دانش آموزان به یادگیری درس حرفه و فن
نظرات شما عزیزان: