ارش:
دبیران زبان فارسی، هنگام آموزش این درس در مقطع متوسطه، با مشکلاتی از جمله، حجم زیاد کتاب، کابردی نبودن آموزشها، نبود فرصت کافی برای پرداختن به املا و روخوانی، وجود یک کتاب با محتوای یکسان در همه رشتهها و ناهماهنگی بین مطالب کتابهای زبان فارسی 1 و 2 و 3 روبه رو هستند. یافتن راه کارهای مناسب برای این مشکلات، میتواند در آموزش زبان فارسی تأثیر گذار باشد.
مقدمه گزارش:
زبان فارسی، آیینه فرهنگ و هویت ملی ما ایرانیان است این زبان، در گذر زمان فراز و نشیبهای زیادی را طی کرده، اما همچنان جاودان مانده است. در دورههای معاصر، به دلیل گسترش ارتباطات، پیشرفتهای صنعتی و هجوم واژههای بیگانه، این زبان بیش از هر دورهٔ دیگر در معرض خطر قرار گرفته است. یکی از نهادهایی که بیش از حد هر نهاد دیگری میتواند در حفظ زبان فارسی تأثیر گذار باشد، وزارت آموزش و پرورش است. هر چند که در سالهای اخیر، سازمان تألیف کتابهای درسی، تلاشهای فراوان و مثبتی را در این جهت آغاز کرده، این کتابها به یک باز نگری مجدّد نیاز دارد. نگارنده در این مقاله بر آن است تا بخشی از مشکلات آموزش زبان فارسی در آموزش متوسطه را برشمارد و راه حلهایی را برای رفع آنها ارائه دهد
بدنه یا متن گزارش:
راهبردهایی برای ارضای نیازهای یادگیری فراگیران:
تشخیص نیازها، علایق واهداف منحصر به فرد دانش آموزان و نظر سنجی یا مصاحبهٔ فردی شیوهٔ خوبی برای پی بردن به نیازها، علایق و اهداف منحصر به فرد هر دانش آموز است. اطلاعات به دست آمده از نظر سنجیها و مصاحبهها را میتوان با اطلاعات جمعیت شناختی و سابقهٔ موجود در پروندههای دانش آموزان همچنین مشاهدات رفتار و عملکرد آنان تکمیل کرد. در این بخش علایق دانش آموز در طی نظر سنجی به دست آمده ارائه میشود.
دانلود گزارش تخصصی دبیر زبان و ادبیات فارسی
دانلود گزارش تخصصی دبیر زبان و ادبیات فارسی
نظرات شما عزیزان: