فایل ورد قابل ویرایش
273 صفحه
قسمتی از متن
چارچوب نظری
چارچوب نظری کوششی در راستای فراهم کردن ساختار جامع تئوریک برای حسابداری مالی محسوب می شود. در مطالعه چارچوب نظری دو نکته باید مد نظر قرار گیرد . اول اینکه چارچوب را می توان نتیجه فرآیند تکامل تدریجی دانست ،دوم اینکه ،علیرغم انتقادهایی که از چارچوب نظری به عمل آمده یا درآینده به عمل خواهد آمد می توان با بهبود آن انتظار داشت که مبنای مناسبی برای تدوین استانداردهای حسابداری به شمار آید.
استاندارد شماره یک:
این استاندارد کلا مبتنی بر گزارش می باشد ،Trueblood با این تفاوت که برخی قضاوت های ارزشی ضروری به آن اضافه شده است.
برخی این قضاوت ها به شرح زیر است:
1.نظربه اینکه تهیه اطلاعات مستلزم صرف هزینه است ،لازم است که منافع حاصل از استفاده اطلاعات بر مخارج تهیه آن فزونی داشته باشد.
2.گزارش های حسابداری تنها منبع اطلاعاتی درباره واحدهای انتفاعی نیست.
3.حسابداری تعهدی برای ارزیابی و پیش بینی سودآوری و گردش وجوه نقد واحدهای انتفاعی حائز اهمیت است.
4.اطلاعات ارائه شده باید سودمند و یاری دهنده باشد اما ، استفاده کنند گان باید راساً نسبت به پیش بینی یا ارزیابی اقدام کنند .
تفاوت گزارشگری مالی و حسابداری مالی
طبق توضیح هیئت استانداردهای حسابداری مالی:"از مجرای صورتهای مالی میتوان برخی از اطلاعات سودمند را بهتر ارائه کرد و برخی دیگر را میتوان از طریق گزارشگری مالی، و نه بوسیلۀ صورتهای مالی ارائه کرد ". پذیرفتن سایر منابع «اثرگذار» اطلاعات مالی یعنی فاصله گرفتن از شیوۀ تفکر پیشین مبنی بر اینکه همۀ اطلاعات مهم باید در صورتهای مالی منعکس شود.
مفهوم سود فراگیر The all – inclusive concept of income
سود جامع اصطلاحی است که در سال 1978 توسط FASBبرای مفهوم عایدی(سود قبل از کسر اثرات انباشته تغییر در اصول حسابداری) در بیانیه مفاهیم شماره 1 با عنوان «اهداف گزارشگری مالی واحدهای تجاری» در نظر گرفته شد . این اصطلاح برای اولین بار و به طور رسمی در بیانیه مفاهیم شماره 3 با عنوان «عناصر صورتهای مالی واحد تجاری» که بعدا بیانیه مفاهیم شماره 6 با عنوان «عناصر صورتهای مالی» جایگزین آن گردید، تعریف شد. در دو بیانیه اخیر سود جامع به صورت زیر تعریف شده است:
سود جامع عبارتست از تغییر حقوق صاحبان سرمایه(خالص داراییها) واحد انتفاعی در یک دوره در نتیجه وقوع معاملات و سایر رویدادها و شرایط به استثنای تغییرات ناشی از سرمایه گذاری صاحبان سرمایه و داراییهای توزیع شده بین آنها
تعریف: تغییرات شناسایی شده در میزان مالکیت که از مجرای ثبت رویدادهای مالی یا تعیین ارزش مجدد شرکت طی یک دوره خاص انجام شود به استثنای سود تقسیمی پرداخت شده و رویدادهای مالی مربوط به سرمایه. سود جامع دارای مفهومی گسترده تر از سود خالص است زیرا شامل اقلام زیر می شود:
تغییرات مشخص در خالص دارایی ها که باید در آن دوره شناسایی شود مثل تغییر در ارزش بازار سهام(اوراق بهادار) قابل معامله که به عنوان دارایی غیر جاری طبقه بندی می شوند،تغییر در ارزش بازار اوراق بهادار قابل معامله که برای ثبت آنها از شیوه های خاص حسابداری استفاده می شود و ثبت های اصلاحی مربوط به تسعیر ارز، اثر ثبت های حسابداری مربوط به دوره های قبل که در این دوره شناسایی می شوند مثل اثر انباشته تغییر در اصول حسابداری (تغییر در رویه)، سود جامع شامل تغییر در برآورد نمی شود.
نظرات شما عزیزان: