فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
چكيده :
دراين مقاله پديده ها از دو نظر گاه تجزيه نگر يا مكانيستي و نگرش كل نگر يا سيستمي مورد بررسي قرار مي گيرد و با يكديگر مقايسه ميگردد .در نگرش سيستمي شكل ساده سيستم و محيط تعريف گرديده و نمايه اي از ورودي سيستم و خروجي آن تكنولوژي تبديل و بازخورد در تئوري سيستمي ارائه گرديده است .سپس سيستم ها در سه گروه 1 – باز 2 – بسته 3 – سيستم الف – نرم ب – سخت بر اساس نظريه برتالانفي طبقه بندي شده ويژگي هاي هر يك تعريف ميگردد . همچنين طبقه بنديهاي بولدينگ و جردن نيز از سيستم ها درجه اول و نمايه ها ارائه ميگردد .
- تداخل سيستمها و قرارگيري سيستم هاي كوچكتر در سيستم هاي بزرگتر
- تعامل هاي سيستمي از جمله نيروهاي پيوستگي و گسستگي تيم و هم پاياني سيستم ها
- شرايط پايداري سيستم كه ايجاد تعادل با محيط بر اساس سرعت ستزش پذيري و مرمت تغيير در محطي مي باشد مورد بررسي قرار گرفته است .
تعاريف سيستم هاي سايبرنتيك ( سيستم هاي زنده ) و جزيره اي شدن سيستم ( تجزيه سيستم به زير سيستم ها ) و تعريف بازخورد يا پس خورد به همراه نمايه ها ي مربوطه ارائه شده و بعنوان نتيجه گيري از مطالب فوق قراردادن سازمان در قالب يك سيستم مطرح مي گردد و اجزاء سازمان در نگرش سيستمي بررسي شده و روش چرچمن كه 5 جهت هر سازمان را مشخص مي كند ( 1 – هدفهاي سازمان – 2 – منابع سازمان – 3 – اجزاي سازمان – 4 - محيط سازمان - 5 – مديريت سازمان ) مورد بحث قرار گرفته و ضرورت ايجاد حفظ روحيه خلاقيت در سازمان پيشنهاد ميشود .
مقدمه :
جنگ دوم جهاني تجارب تازه اي را در مديريت جبهه ها مي آزمايد . بهره گيري از علم رياضي و ديگر علوم در مديريت جبهه فصل تازه اي را در مديريت سازمانها مي گشايد. و در دهه 1950 مكتب تازه اي در مديريت ظهورمي كند كه مجموعه نگر است .در اداره سازمانها نه تنها بعد فيزيكي و مادي انسن و نه تنها بعد احساسي و رواني , بلكه هردو را با هم ود ركنار هم در نظر مي گيرد. و هر دو را در مديريت امور و بهره وري موثر مي داند . به علاوه تاثير عوامل بسيار ديگري از جمله محيط را در امور سازمان مورد توجه قرار مي دهد. و سازمان را به ديده مجموعه اي مي نگرد كه هر يك از اعضا و اجزاي آن نقشي در فعاليت ساير اعضا و كل سازمان تاثير مي گذارد.هدف از اين بحث پرداختن به اين نگرش است , نگرشي كل نگر يا سيستمي . كه در اين نوشته با عنوان تفكر سيستمي عرضه مي شود.ابتدا چگونگي انديشيدن و تفكر سيستيمي شرح داده مي شود و سپس انديشه سيستمي در قالب مديريت سازمانها مورد بحث قرار مي گيرد.
دانلود مقاله نگرش تجزيه نگر و نگرش سيستمي
نظرات شما عزیزان: