فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از مقاله :
مقدمه
در بسیاری از کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته دولت ها و نظام های سلامت درگیر فرایند هایی هستند که هدف آنها حفظ و ارتقای مداوم کیفیت خدمات سلامتی می باشد. تعالی خدمات بالینی در مفهوم کلی به معنای ارتقای کیفیت خدمات بالینی و افزایش پاسخگویی ارائه دهندگان و متولیان امرسلامت در قبال کیفیت خدمات ارائه شده به مردم است. هر نظام ارتقای کیفیتی باید ملزومات و شرایط فرهنگی و نظام سلامت کشور را در نظر گرفته و بومی باشد در این میان مفهومی با عنوان حاکمیت بالینی در کشورهای دیگر آزمون موفقی داشته و مورد توجه قرار گرفته است. بنابر تجربه های وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برخی دانشگاه های علوم پزشکی انتظار می رود حاکمیت خدمات بالینی مکانیسم بهتری برای ارتقاء کیفیت در بخش سلامت باشد.
تعاریف حاکمیت بالینی
ü مکانیسم جدید و جامعی جهت ارتقاء دائم کیفیت خدمات و رعایت بالاترین استانداردهای ممکن در سازمان.
ü چارچوبي که در آن سازمان هاي ارايه کننده خدمت در قبال بهبود دايمي کيفيت پاسخگو بوده و با ايجاد محيطي که در آن تعالي در خدمات باليني شکوفا مي شود به صيانت از استانداردهاي عالي خدمت مي پردازند.
ü حاکمیت بالینی فرصتی است برای یافتن راه های به حرکت درآوردن افراد با وضعیت سستی و رخوت فعلی به سمت فرهنگ چالش انگیز که در آن آموزش فعال، صحبت کردن به همراه شنیدن و گوش کردن و پرسیدن با هدف یاذگیری و توسعه، موج میزند.
ü هدف ایده حامیت بالینی فراهم کردن محیطی که کارکنان بخش سلامت به شکل مستمر و منظم به این مسئله فکر کنند که چگونه می توانند بهتر کار کنند.
دانلود مقاله مبانی حاکمیت بالینی
نظرات شما عزیزان: