تعداد صفحات: 34 کد محصول :3205 حجم فایل:23,84 KB نوع فایل :rar
فایل ورد قابل ویرایش
توضیحی مختصر از متن فایل :
4-1 مقدمه
با توجه به گران بودن تجهیزات در پست های فشار قوی ، وجود سیستم های کمکی مانند کنترل ، نظارت و حفاظت در این پست ها ضروری می باشد. علاوه براین با توجه به این که پست های فشار قوی گره های شبکه قدرت هستند، عملکرد صحیح تجهیزات هر پست فشار قوی تاثیر عمده ای بر عملکرد کل شبکه دارد. لذا انجام حفاظت یا نظارت و کنترل دقیق تجهیزات در پست ها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
به مجموعه ای از تجهیزات که عملکردهای حفاظت ، کنترل و نظارت را در پست ها انجام
می دهند، تجهیزات ثانویه اطلاق می شود. از نظر سیستم ثانویه ( سیستم کنترل ) می توان پست های فشار قوی را به دو دسته با کنترل مرسوم و با کنترل اتوماسیون تقسیم کرد.
در نوع اول ، تجهیزات فشار قوی که در محوطه پست قرار دارند را بوسیله کابل از محوطه به اتاق کنترل متصل می کنند. در اتاق کنترل تجهیزات حفاظت ، نظارت وکنترل در تابلوهایی نصب شده اند و اطلاعات پس از ورود به اتاق کنترل ، وارد این تابلوها می شوند. شمای کلی پست و تجهیزات بصورت دیاگرام تک خطی بر روی تابلوهای کنترل پیاده سازی می شوند. در این سیستم بسیاری از تجهیزات ( مانند رله های کمکی ) از نوع الکترومکانیکی و یا الکترونیکی هستند. عملکردهای حفاظت و کنترل تقریباً به صورت مستقل و مجزا پیاده سازی شده وارتباط آنها با
سیم کشی برقرار می شود.
در سیستم های نوع دوم ، از تجهیزات دیجیتال برای پردازش و از شبکه های مخابراتی دیجیتال برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. اطلاعات تجهیزات کنترل ، حفاظت و نظارت از نوع دیجیتال هستند. ارتباط اپراتور با سیستم به جای تابلوهای کنترل بوسیله یک یا چند کامپیوتر برقرار شده و برای پیاده سازی اینترلاک بین تجهزات به جای رله های کمکی از نرم افزار استفاده می شود.
در این فصل قصد داریم که ابتدا به معرفی سیستم های مقیاس وسیع ، که پست هم نوعی از آن می باشد ، پرداخته و پس از آن ساختار اتوماسیون پست را شرح دهیم.
مقاله ساختار سیستم DCS کاربردی در پست های فشار قوی
نظرات شما عزیزان: